Meidän alpakat

Ali-Ollin Alpakkatila on perustettu toukokuussa 2004. Ali-Olli on yksi Nurmijärven kunnan Klaukkalan kylän kantatiloista, joka on ollut sukumme omistuksessa 1760-luvulta lähtien ja tästä Alpakkatila sai nimensä.

2000-luvun alussa näin tv:stä ohjelman alpakoista ja sen innoittamana kävin niitä katsomassa Hämeenlinnassa. Vierailun jälkeen jäi idea kytemään omien alpakoiden hankkimisesta, mutta totesin sen hankalaksi, koska Suomessa oli niin vähän alpakoita. Vuoden 2003 lopussa kuulin mahdollisuudesta tuoda alpakoita suoraan Chilestä. Innostuin asiasta ja sovin maahantuojien kanssa viiden emän tuonnista. Maahantuojaperheet kävivät huhtikuussa 2004 Chilessä valitsemassa eläimet. Suomeen alpakat saapuivat syksyllä 2004 ja viettivät talven karanteenissa Keuruulla 19 lajitoverinsa kanssa. Karanteeniajan jälkeen, Adelle, Adonia, Aida, Ady ja Bella sekä orhi Dorian saapuivat Ali-Ollin Alpakkatilalle 19.1.2005.

Kesäkuussa 2005 meille syntyivät ensimmäiset vasat, kun Adonia sai Olivian ja Adelle Ollin. Olivian ja Ollin isät ovat chileläisiä. Yhteensä meillä on syntynyt n.50 vasaa. Tällä hetkellä tilallamme asuu reilu 20 alpakkaa.

Ali-Ollin Olli

Syntynyt: 2005
Väri: vaalea beige
Olli on vanhin Ali-Ollin tilalla syntynyt ori-alpakka. Luonteeltaan Olli on rauhallinen ja mietteliäs, mutta kuitenkin poikalaumamme johtaja. Se seuraa tarkkaan, mitä muut pojat tekevät ja kulkee yleensä lauman perässä. Olli on melko pienikokoinen ja sen tunnistaa tuuheista korvakarvoista.

Ali-Ollin Toivo

Syntynyt: 2009

Väri: valkoinen

Toivo on luonteeltaan utelias ja ihmisläheinen sillä se on pulloruokittu. Toivo tunnistaa nimensä ja tulee luokse sitä kutsuttaessa, tosin koko poikalauma seuraa perässä:) Toivo harrastaa myös agilityä ja voitti agility cup 2.osakilpailun 15.7, sekä oli koko cup-kisan 2!!

 

Ali-Ollin Olivia

Syntynyt: 2005
Väri: ruskea
Olivia on Alpakkatilan esikoinen. Se on saanut viisi vasaa, kolme poikaa ja kaksi tyttöä. Luonteeltaan Olivia on hyvin rauhallinen ja katsoo tarvittaessa muidenkin vasojen perään.

Ady

Syntynyt: 2001
Väri: harmaa
Ady on laumamme vanhin alpakka. Se on syntynyt Chilessä ja tullut Suomeen 4-vuotiaana. Adylla ei ole omia jälkeläisiä, mutta se on aina toiminut kummitätinä uusille vasoille. Luonteeltaan Ady on hyvin rauhallinen ja helposti käsiteltävä. Ady on tyttölauman ehdoton johtaja.

Ali-Ollin Ella

syntynyt: 2013
väri: beige

Ella tykkää touhuta ihmisten kanssa, varsinkin treenata agilityä ahkerasti. Se on vieraillut muutamissa tapahtumissa ja on aina yhtä reipas ja utelias tyttö. Äitinsä Cillan lailla myös Ellalla on erityisen hyvä ja kaunis ruskea villa.

Ali-Ollin Ukko

syntynyt: 2010

väri: ruskea

Ukko rakastaa agilityä ja sillä löytyykin siihen aina energiaa ja intoa. Välillä jopa vähän liikaakin, jolloin agilityn paikallaanpysymis tehtävät tuntuvat vaikeilta ja Ukko on sitä mieltä että juostaan vaan kovaa:D Ukko on mukana tänä vuonna järjestettävässä neljä osaisessa agility cup kilpailussa Toivon, Uulan ja Archien kanssa kanssa.