Meidän alpakat

Ali-Ollin Alpakkatila on perustettu toukokuussa 2004. Ali-Olli on yksi Nurmijärven kunnan Klaukkalan kylän kantatiloista, joka on ollut sukumme omistuksessa 1760-luvulta lähtien ja tästä Alpakkatila sai nimensä.

2000-luvun alussa näin tv:stä ohjelman alpakoista ja sen innoittamana kävin niitä katsomassa Hämeenlinnassa. Vierailun jälkeen jäi idea kytemään omien alpakoiden hankkimisesta, mutta totesin sen hankalaksi, koska Suomessa oli niin vähän alpakoita. Vuoden 2003 lopussa kuulin mahdollisuudesta tuoda alpakoita suoraan Chilestä. Innostuin asiasta ja sovin maahantuojien kanssa viiden emän tuonnista. Maahantuojaperheet kävivät huhtikuussa 2004 Chilessä valitsemassa eläimet. Suomeen alpakat saapuivat syksyllä 2004 ja viettivät talven karanteenissa Keuruulla 19 lajitoverinsa kanssa. Karanteeniajan jälkeen, Adelle, Adonia, Aida, Ady ja Bella sekä orhi Dorian saapuivat Ali-Ollin Alpakkatilalle 19.1.2005.

Kesäkuussa 2005 meille syntyivät ensimmäiset vasat, kun Adonia sai Olivian ja Adelle Ollin. Olivian ja Ollin isät ovat chileläisiä. Yhteensä meillä on syntynyt n.50 vasaa. Tällä hetkellä tilallamme asuu 28 alpakkaa.

Ali-Ollin Olli

Syntynyt: 2005
Väri: vaalea beige
Olli on vanhin Ali-Ollin tilalla syntynyt ori-alpakka. Luonteeltaan Olli on rauhallinen ja mietteliäs, mutta kuitenkin poikalaumamme johtaja. Se seuraa tarkkaan, mitä muut pojat tekevät ja kulkee yleensä lauman perässä. Olli on melko pienikokoinen ja sen tunnistaa tuuheista korvakarvoista.

Ali-Ollin Toivo

Syntynyt: 2009

Väri: valkoinen

Toivo on luonteeltaan utelias ja rohkaisee samalla muita. Sillä on ruskea kauneuspillku korvan päässä josta sen tunnistaa Toivoksi. Toivo on pulloruokittu ja tykkää kovasti ihmisistä ja varsinkin hoitajistaan. Toivo tunnistaa nimensä ja tulee luokse sitä kutsuttaessa, tosin koko poikalauma seuraa perässä.

Ali-Ollin Olivia

Syntynyt: 2005
Väri: ruskea
Olivia on Alpakkatilan esikoinen. Se on saanut viisi vasaa, kolme poikaa ja kaksi tyttöä. Luonteeltaan Olivia on hyvin rauhallinen ja katsoo tarvittaessa muidenkin vasojen perään.

Ady

Syntynyt: 2001
Väri: harmaa
Ady on laumamme vanhin alpakka. Se on syntynyt Chilessä ja tullut Suomeen 4-vuotiaana. Adylla ei ole omia jälkeläisiä, mutta se on aina toiminut kummitätinä uusille vasoille. Luonteeltaan Ady on hyvin rauhallinen ja helposti käsiteltävä. Ady on tyttölauman ehdoton johtaja.

Ali-Ollin Emilia

syntynyt: 2013
väri: vaalea beige

Emilia pitää erityisesti ihmisistä ja rapsutuksista. Agility radalla Emilian suosikki on esteet ja siinä se onkin erityisen hyvä pitkine jalkoineen. Tyttö syntyi täysin valkoisena, mutta ensimmäisenä kerintänä paljastuikin, että kaulasta selkään on beige raita.

Ali-Ollin Ella

syntynyt: 2013
väri: beige

Ella tykkää touhuta ihmisten kanssa, varsinkin treenata agilityä ahkerasti. Se on vieraillut muutamissa tapahtumissa ja on aina yhtä reipas ja utelias tyttö. Äitinsä Cillan lailla myös Ellalla on erityisen hyvä ja kaunis ruskea villa.

Ali-Ollin Halla

syntynyt: 2014
väri:valkoinen
Myös Halla harrastaa agilityä, mutta on vielä hieman epävarma agility radalla. Se on emänsä Olivian viimeinen vasa. Nimensä se on saanut syntymävuodenaikansa mukaan, nimittäin Halla on syntynyt marraskuun lumiseen maisemaan.

Ali-Ollin Jaakko

syntynyt: 2016
väri: harmaa
Jaakko on tällä hetkellä tilamme nuorin alpakka. Terhakka poika syntyi heinäkuussa ja oli heti hyvin utelias kaikesta. Jaakko tykkää leikkiä Julian ja Jillan kanssa, jotka ovat sen kanssa saman ikäisiä.